mandag, mars 16, 2009

Röyksopp - Junior


Produsent: Wall of Sound, Astralwerks
Lengde: 50:55
Sjanger: Downtempo, Trip Hop, Synthpop
Offisiell Utgivelsedato: 23 mars 2009

Røyksopp er elektronikaduoen som ga ut sitt første album (Melody A.M) i 2001. Dette var et av de aller første platene jeg falt pladask for, og selv om The Understanding var en bitteliten skuffelse da det kom ut i 2005, har jeg lenge sett frem til guttas tredje album, Junior.

Junior er det første del av det Royksoppene har tenkt å gi ut i løpet av 2009. Siste halvdel av året kommer de med "Senior", som skal inneholde de låtene som ikke kvalifiserte seg til Junior..

01: HAPPY UP HERE (7,5/10)
Albumet åpner med "Happy Up Here", som er en, jeg vil kalle det, mild versjon av "Eple". Det er ekstremt typisk Royksopp, og et veldig bra valg som førstesingel. Ikke så langt unna å være det jeg vil kalle en instrumental..

02: THE GIRL AND THE ROBOT (9/10)
Dette er herlige saker! Svenske Robyn har en stemme som passer perfekt til sangen, og der Happy Up Here var en veldig straight sang man fort kan gå litt lei av, er dette en sang jeg kan høre om og om igjen. Nydelig, nydelig!

03: VISION ONE (8/10)
Anneli Drecker er en kjent figur blandt Röyksopp-fans, og hun er også vokalist på denne sangen. Introen er sexy å høre på, og resten av sangen er også bra.

04: THIS MUST BE IT (6,5/10)
This Must Be It er jeg rimelig sikker på synges av Kate Havnevik, den samme dama som hadde gjestevokal på Only This Moment. Albumets så langt dårligste låt, uten at den akkurat suger gulrot av den grunn.

05: ROYKSOPP FOREVER (8/10)
Dette er den første ordentlige instrumtalen på Junior, og den går fra å være et rolig mesterverk ala In Space før den siste halvdelen avsluttes både strykertung og dramatisk.

06: MISS IT SO MUCH (8/10)
Bergensgutta fortsetter å imponere, og denne gangen med god hjelp fra vokalisten "Lykke Li". Er ikke stort å si, men det er typisk Röyksopp-låt som du garantert kommer til å like..

07: TRICKY TRICKY (6/10)
Etter den utrolige første halvdelen gjør det ikke så grusomt mye når spor nummer 7 er en liten nedtur. Det blir litt for masete, selv om det er en sang som fort kan bli en favoritt hvis du har et fett anlegg å kjøre den på. Det siste minuttet trekker den opp fra en femmer til sekseren..

08: YOU DON'T HAVE A CLUE (9/10)
Å ye, babE! "Nedturen" varte ikke lenge, for dette er kanskje en av Royksopps beste sanger noensinne. Jeg vet ikke hvem som synger, men det igjen er dette elektronika på sitt beste..

09: SILVER CRUISER (7/10)
Nok en instrumental, og denne tror jeg de har lagt til bare for å virkelig skjønne hvor bra noen av de første låtene på albumet virkelig er. Fine saker, dette også..

10: TRUE TO LIFE (6/10)
For min del kunne de godt ha avslutta hele plata etter "Silver Cruiser", for jeg synes sang nr. 10 er litt for lang, og litt for ensformig. Siste halvdel er allikevel litt kul, noe som gjør dette til et midt-på-soppen-låt..

11: IT'S WHAT I WANT (5,5/10)
Jeg synes Røyksopp kanskje er best når de har leier inn andre vokalister, selv om de på enkelte forsøk kan treffe med å synge selv også. It's What i Want er nok ikke en av disse, og det er litt synd at siste sangen på albumet avslutter såpass svakt, i forhold til resten jeg har hørt..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Snitt: 7,31/10

Dette er strålende saker, og en særdeles god oppfølger til Melody A.M og The Understanding. Årets album så langt, og sanger som blant annet "The Girl And The Robot" og "You Don't Have a Clue", er kandidater til å bli årets store vårsanger..

23 mars håper jeg du er å finne på Platekompaniet med denne i hånda..

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

7,31 i snitt? En plate med så mange superhits som dette, (minimum 5, kansje flere) fortjener vertfall en 8/10 som totalvurdering.

2:57 p.m.  
Anonymous Aleksander sa ...

Veldig enig med deg, om du skrur ned karakteren på The Girl And The Robot og skur opp karakteren på Røyksopp Forever og Happy Up Here.

2:28 p.m.  
Anonymous Anonym sa ...

Karin Dreijer-Andersson på vokal på This must be it

1:10 a.m.  
Anonymous Anonym sa ...

De er ikke fra Bergen, men fra Tromsø. Kult å lese om albummet deres her.

10:20 p.m.  
Anonymous Anonym sa ...

Anneli Drecker som synger You Don't Have A Clue, bare for å ha sagt det.

5:04 p.m.  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden